În situația în care intenționați să vă construiți un imobil nou sau să renovați unul deja existent, vă recomandăm să ne contactați încă din stadiul de proiect pentru a vă transmite lista cu cerințele tehnice necesare pentru ca montajul tâmplăriei să poată fi realizat în condiții optime.
Montajul corect al tâmplăriei de aluminiu implică alinierea corectă a cadrului, nivelarea, fixarea solidă în perete și sigilarea adecvată a rosturilor. Aceste operațiuni necesită instrumente și cunoștințe specializate pentru a se asigura că tâmplăria funcționează corect, este etanșă și oferă performanța dorită.
Unghiuri drepte
Unghiurile drepte sunt esențiale pentru ca elementele tâmplăriei de aluminiu să funcționeze corespunzător. Aceste amănunt este esențial în special în cazul tâmplăriei exterioare din mai mult elaturi – de exemplu la închideri terase. Pentru ca elementele de prindere a profilelor să se îmbine corect cele doă părți trebuie să fie poziționate la 90 grd. Orice abatere duce la o izolație slabă sau dificultăți la deschiderea și închiderea uților, respectiv a ferestrelor.
Elemente speciale de prindere
Fiecare proiect de tâmplărie de aluminiu implică un anumit sistem de prindere. Cu cât este mai complex, cu atât și elementele de prindere utilizate sunt mai complexe. Problemele semnificative care pot să apară în timpul montării tâmplăriei de aluminiu și costurile suplimentare aferente pot fi evitate doar printr-o colaborare pozitivă între proiectant, respectiv șeful de șantier, și un expert în tâmplăria de aluminiu. Recomandăm ca proiectul fiecărei lucrări să conțină proiectul tâmplăriei și ordinea lucrărilor.
Elemente speciale de izolație
Montarea corectă a tâmplăriei de aluminiu necesită anumite elemente speciale de izolație termică și fonică care, de regulă, sunt montate de către zugravi.
Este important să montatți tâmplăria de aluminiu cu o echipă experimentată pentru a putea beneficia pe termen lung de toate avantajele, inclusiv eficiență energetică, durabilitate, confort termic și acustic.