Căutați un model de terasă din lemn închisă cu sticlă? Unde căutați? În comunități pasionate de tâmplărie din lemn? În rândul prietenilor? Sau în comunități în care puteți întâlni tâmplari profesioniști deschiși către noi oportunități.
Acest articol se adresează persoanelor care au decis că a sosit momentul să-și închidă terasa. Fiecare dintre noi am visat la un moment dat la o casă cu terasă deschisă de pe care să putem admira peisajul din jur – fie propria grădină sau piscul unui munte pe care urcam cu ușurință în copilărie.
De-a lungul anilor, am participat în repetate rânduri la discuții cu arhitecții despre frumusețea teraselor deschise. De fiecare dată, după ce am ascultat cu atenție amintirile și avantajele, am întrebat cine va prelua sarcina întreținerii terasei respective. Considerăm că este extrem de important să conștientizăm toate detaliile înainte să luăm o decizie. În caz contrar, riscăm să ne trezim puși în fața unor situații greu de gestionat. Am întâlnit persoane care au revenit la viața la bloc datorită frunzelor din curte. Nimeni din familie nu era dispus să le strângă și situația financiară a familiei nu le permitea să plătească pe altcineva. Noi suntem altfel față de cei din generațiile anterioare. Noi avem alte posibilități de a ne petrece timpul. Ne organizăm timpul după alți metrici. Suntem diferiți. Indiferent dacă vă regăsiți printre cei care preferă comoditatea de la bloc, persoane care nu sunt nevoite să strângă frunzele din curte, sau printre cei care abia așteaptă să ajungă acasă pentru a se relaxa în mijlocul naturii, dacă ați ajuns pe această pagină înseamnă că intenționați să vă închideți terasa din lemn cu sticlă.
Ideea este că terasele, la fel ca și balcoanele, necesită o anumită întreținere. În momentul în care îi solicitați arhitectului să adauge și o terasă este important să cunoașteți tot ceea ce implică întreținerea ei. Dacă vă limitați doar la avantaje, cu siguranță, peste câțiva ani, veți fi nevoit să alegeți dintr-o listă cu compromisuri.
Recomandarea noastră este să acceptați faptul că modul în care noi ne împărțin timpul disponibil este cu totul altfel decât cel al generațiilor anterioare și modificările climatice din ultimii ani necesită noi cerințe de construcție. Suntem pe deplin de acord cu atașamentul față de terasele din lemn. Și noi le admirăm farmecul. Dar, cel puțin la exterior, vă propunem o tâmplărie de aluminiu care imită lemnul.
Există soluții de a închide terasa și de a menține priveliștea.
De ce se închid terasele din lemn
Adevărul este că nu frunzele sunt cel mai mare inamic al teraselor deschise. În practică, solicitările de a închide terasele din lemn deja existente vin din partea unor familii care doresc să-și protejeze obiectele și bunurile de pe terasă împotriva intemperiilor. Furtuni. Zăpezi troienite. Înainte, terasa era doar un simplu loc de relaxare și de luat masa. În prezent, pe terase se amplasează televizoare, diverse electrocasnice, cărți. Se lasă încălțăminte. Scaunele din lemn au fost înlocuite cu diverse obiecte de mobilier – chiar dacă sunt de exterior, ele sunt expuse schimbărilor bruște de vreme sau pisicii vecinilor. Înainte, acasă rămâneau persoanele în vârstă care puteau strânge obiectele rămase pe terasă dacă vremea se schimba. În prezent, marea majoritate a locuințelor sunt goale în timpul zilei.
Animale de companie ale vecinilor sunt, mai nou, un motiv din ce în ce mai des întâlnit pentru a închide terasele din lemn. Unii posesori de pisici, înainte să plece de acasă, le dă drumul afară. Le lasă câteva bobițe într-un bol la colțul casei și le lasă libere. Să se bucure de libertate. Problema este că respectiva locuință se afla în incinta unui cartier rezidențial cu foarte puține spații de verdeață. Terenul deținut de fiecare casă este limitat. Spațiiie verzi întinse, cu grădini și livezi, au fost parcelate în loturi de case. Unde se poate duce pisica aflată în libertate? Pe șezlongul vecinilor. Tot aici putem înca și propriul câine lăsat liber în curte cât suntem noi plecați de acasă. Este cel mai bun mod de protecție. Unde preferă să ne aștepte? Pe terasă. Unde ne găsim papucii când revenim. Nu știm. Dar, cu siguranță, nu pe terasă.
Am întâlnit situații în care închiderea teraselor a fost motivată de dorința de a amenaja un vidvang care să limiteze pierderile de temperatură în timpul iernii. Vidvang-ul este holul mic de la intrarea în casă, delimitat cu două uși. O ușa către exterior și una către interior. Cele două uși împiedică schimbul brusc de temeperatură dintre interior către exterior. A fost o perioadă în care importanța acestui vidvang a fost neglijată și treptat, treptat, a cam dispărut din proiectele imobiliare. O singură ușă. Intrare direct în casă. Indiferent cât de performantă ar fi o ușă de exterior, ea protejează doare când este închisă șinu poate limita schimbul de căldură cât este deschisă. Datorită fluctuațiilor foarte mari de temperatură din ultimii ani și a creșterii prețurilor pentru încălzirea imobilelor s-a revenit la vidvang. Acolo unde proiectul imobilului a păstrat acest spațiu chiar dacă era montată doar ușa către exterior, s-a putut monta cu ușurință și cea de a doua ușă. Acolo unde intrarea se făcea direct in cameră, fără un hol intermediar, singura modalitate de amenaja un vidvang era către exterior. Exact unde se afla terasă. Astfel, închiderea terasei din lemn transforma spațiul din exterior într-un vidvang.
O situație mai rar întâlnită se datorează modificării protecției împotriva intemperiilor. Un copac falnic amplasat în curtea vecinului ne proteja terasa împotriva ploii și a troienelor de zăpadă. Eram la adăpost. Dar proprietarul a decedat și moștenitorii au vândut terenul. Noii proprietari au decis să taie copacul respectiv și au început să-și construiască o casă cu un singur nivel. Brusc, nu mai sunteți la adăpost. Dacă în iernile anterioare aveați de dat două – trei lopeți de zăpadă de pe terasă, iarna trecută nu ați putut deschide ușa. Zăpada troienită era până la tocul de sus al ușii.
Vă propunem să mai zăbovim puțin la această situație. Aveți o terasă din lemn. Iarna troienește zăpada până la tavan. Nu aveți pe cine trage la răspundere. Singura opțiune este să închideți terasa. Știți că troienele vor reveni. Vor fi până la streașenă. Peretele terasei va fi expus unor condiții vitrege. Pentru a permite luminii să intre ați ales un model cu geamuri mai mari. Exact de aici am pornit – de la „Terase din lemn închise cu sticlă”. În această sitiație, doriți să folosiți o tâmplărie de lemn? Doriți să închideți terasa cu o tâmplărie de lemn cu geam? Noi vă recomandăm o tâmplărie din aluminiu care imită lemnul cu termopan.
De ce să închideți o terasă cu o tâmplărie din lemn când puteți alege o tâmplărie din aluminiu care imită lemnul?
Modele terase din lemn închise cu sticlă
În momentul în care începeți să analizați avantajele suplimentare ale unei tâmplării din aluminiu, comparativ cu cele ale unei tâmplării din lemn, gama de modele pentru terase din „lemn” închise cu sticlă se va lărgi considerabil. Unul din cele mai apreciate avantaje este posibilitatea de culisare a ușilor. Cu ajutorul acestui sistem, putem beneficia atât de protecția suplimentară pe care v-o doriți dar și de priveliștea la care nu suntem încă dispuși să renunțați. Sistemul de aluminiu poate fi proiectat astfel încât să se poată transforma într-un perete exterior protector și să devină invizibil când vă invitați prietenii la ziua onomastică.
Spre deosebire de modelele de terase din lemn închise, modele care se regăsesc în mai multe comunități online, modelele performante de terase închise cu tâmplărie din aluminiu pot fi recomandate doar de către echipele de tâmplărie specializate în tâmplărie de aluminiu. Ritmul în care apar profile și accesorii noi este unul alert. Un model performant de tâmplărie de aluminiu necesită mai mult decât respectarea unor dimensiuni și a unor norme de siguranță. Un model performant de terasă închisă necesită cunoașterea, recomandarea și folosirea celor mai performante opțiuni disponibile în momentul respectiv.
Datorită destinației și așteptărilor de la o terasă închisă, montarea are un rol esențial. O terasă închisă, indiferent că este din lemn sau din aluminiu, își pierde din eficiență dacă este montată neconform cu recomandările actuale în acest domeniu. La montarea tâmplăriei din aluminiu se folosesc tehnici speciale care măresc gradul de izolare termică și fonică.
Fiecare proiect de tâmplărie de aluminiu implică un anumit sistem de prindere. Cu cât este mai complex, cu atât și elementele de prindere utilizate sunt mai complexe. Problemele semnificative care pot să apară în timpul montării tâmplăriei de aluminiu și costurile suplimentare aferente pot fi evitate doar printr-o colaborare pozitivă între proiectant, respectiv șeful de șantier, și un expert în tâmplăria de aluminiu. Recomandăm ca proiectul fiecărei lucrări să conțină proiectul tâmplăriei și ordinea lucrărilor.
Marea majoritate a modelelor de terase din lemn închise se bazează pe aspect. Pe modul în care sunt asamblate diverse bucăți din lemn. A nu se înțelege că suntem împotriva tâmplăriei din lemn. Dimpotrivă. Și noi o apreciem. Dar, cu toată sinceritatea, nu o recomandăm pentru terase. Dvs nu vă doriți o terasă fixă. Vă doriți o terasă cu uși culisante. Dvs nu vă doriți o tâmplărie care să reziste doar câțiva ani la intemperii. Vă doriți o tâmplărie care să vă protejeze cât mai mulți ani posibil.
Cum se închide corect o terasă cu termopane din aluminiu
Închiderea unei terase cu termopane din aluminiu oferă numeroase avantaje. O montare corectă a unei terase începe încă de la stadiul de proiectare a imobilului sau măcar de la faza de planificare a amenajării terasei și se termină cu ultimele finisaje de zugrăvit. Astfel, se asigură o integrare mai bună a elementelor de închidere cu restul construcției și permite obținerea unui rezultat estetic și funcțional optim.
Implicarea unui arhitect sau a unui specialist în închideri cu termopane din aluminiu încă din stadiul de proiectare a imobilului poate asigura o soluție eficientă și bine pusă la punct pentru închiderea terasei cu termopane din aluminiu.
Vă recomandăm portofoliul și oferta noastră de închideri terase.