Ați cumpărat o casă și doriți să-i schimbați tâmplăria veche cu o tâmplărie nouă din aluminiu?
10.05.2024

Asigurați-vă că sistemul anterior de tâmplărie a fost montat corect înainte să comandați sistemul nou de tâmplărie din aluminiu.

Acest articol este dedicat persoanelor care au cumpărat o casă prevăzută cu un sistem de tâmplărie mai puțin performat și doresc să-l înlocuiască cu un sistem de tâmplărie modern din aluminiu.

Ideal este ca, imediat după achiziție, noul cumpărător să înceapă o renovare completă a imobilului. După ce se scot din imobil toate obiectele de mobilier, se scot pardoselele și se începe demontarea sistemului de tâmplărie. La final se curăță pereții și se elimină circuitele existente. De regulă, cu această ocazie se schimbă compartimentarea imobililui. Se mai dărămă un perete. Se mai zidește un gol de ușă. Se renunță la o cameră. Sau apare o cameră nouă. În această perioadă, echipa de zugravi poate identifica cu ușurință toate viciile anterioare de construcții. După ce le remediază se pot lua corect măsurile pentru noul sistem de tâmplărie.

În practică, astfel de situații sunt destul de rare. O renovare completă imediat după achiziție implică un efort financiar major, un efort pe care foarte puține familii și-l poate permite. În cele mai multe cazuri întâlnite, imediat după achiziție, noiii proprietari aleg să schimbe doar sistemul de tâmplărie. Motivele sunt evidente. Un sistem de tâmplărie mai performant le reduce considerabil costurile totale de întreținere și le oferă un confort suplimentar.

Un mare avantaj al înlocuirii unui sistem de tâmplărie existent cu unul nou este faptul că se poate folosi tabloul de tâmplărie inițial. Acesta se găsește în proiectul de construcție al imobilului. Sau, în anumite situații, în dosarul cu oferte și cheltuieli din timpul construcției. Numărul de uși și ferestre a rămas neschimbat. Dimensiunile au rămas aceleași. Se modifică doar tipul profilelor și a geamului.

Atenție la viciile ascunse de construcție la tocuri și pervaze

Pentru a evita situațiile neplăcute din timpul montajului noului sistem de tâmplărie, recomandarea noastră este să analizați cu maximă responsabilitate viciile ascunse de construcție pentru a putea avea certitudinea că la final veți beneficia de confortul dorit.

În astfel de situații, noi recomandăm să se solicite în prima etapă oferte de preț cu caracter orientativ în baza tabloului de tâmplărie inițial. Apoi, împreună cu echipa care va realiza montajul noului sistem de tâmplărie, stabiliți de comun acord modalitățile prin care veți verifica posibila existență a viciilor ascunse de construcție la tocuri și pervaze. În situația în care acestea există, ele vor fi oricum identificate în timpul montajului. Dacă ele sunt identificate înainte de transmiterea comenzii de execuție a noului sistem de tâmplărie, tabloul de tâmplărie se poate actualiza conform noilor măsurători. Dacă sunt identificate în timpul montajului va fi nevoie de un efort mai consistent pentru a le remedia.

În situații deosebite, putem planifica un timp de execuție și de montaj minim. Se demontează sistemul vechi de tâmplărie, se verifică viciile de construcție și cât timp o echipă de zugravi va reface tocurile și pervazele conform noilor cote, noi vom confecționa sistemul de tâmplărie din aluminiu. Înlocuirea sistemului de tâmplărie se poate efectua integral sau parțial, în funcție de disponibilitatea dvs.

Alături de noi, beneficiați de maximă transparență și consultanță profesională.

Este important să analizați obiectiv ofertele de tâmplărie din aluminiu primite, dar și dacă acestea îndeplinesc nevoile dvs reale. Noi excludem posibilitatea ca existența viciilor ascunse de construcție la tocuri și pervaze să vă fie ascunsă deoarece, mai devreme sau mai târziu, efectele lor negative vor fi vizibile. Viciile de construcție reprezintă un subiect important în timpul serviciului de consultanță tâmplărie aluminiu.

Suntem onorați să vă oferim suficiente informații despre tâmplăria de aluminiu în baza cărora să puteți lua decizia finală de achiziție.

Recomandări recente

Plantarea gazonului natural în curți are o serie de beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană. absorbția apei: gazonul permite pătrunderea apei în sol, contribuind astfel la reducerea riscului de inundații prin absorbția și drenarea eficientă a apei…

Asigurați-vă că sistemul anterior de tâmplărie a fost montat corect înainte să comandați sistemul nou de tâmplărie din aluminiu. Acest articol este dedicat persoanelor care au cumpărat o casă prevăzută cu un sistem de tâmplărie mai puțin performat și doresc…

O casă sau cabană în forma literei A poate fi o alegere îndrăzneață și atrăgătoare pentru cei care caută un design unic și distinctiv. Cu planificare atentă și execuție precisă, această structură poate deveni un cămin confortabil și estetic plăcut….

Datorită gamei foarte largi de opțiuni existente în domeniul tâmplăriei de aluminiu, noi întocmim ofertele de preț personalizate doar în baza unui tablou de tâmplărie corect și complet. Una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite la persoanele care compară ofertele…

Dacă sunteți în căutarea unui birou de arhitectură specializat în proiecte moderne de construcții civile sau comerciale, este important să căutați un birou cu o experiență relevantă în acest domeniu. Alegerea unui birou de arhitectură specializat în proiecte moderne de…

Tâmplăria unei case este o componentă esențială atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Tâmplăria se referă la pereți, ferestre, uși, balcoane, terase, obloane, pergole și alte elemente similare care sunt instalate în structura unui imobil. Funcționalitatea unei…