Cum se închide corect o terasă cu termopane din aluminiu
04.08.2023

Preț închidere terasă cu termopane aluminiu

Închiderea unei terase cu termopane din aluminiu oferă numeroase avantaje, în special pentru a transforma terasa într-un spațiu utilizabil pe tot parcursul anului.

Începem cu câteva avantaje ale închiderii unei terase cu tâmplărie din aluminiu:

 • Izolare termică și economică: Termopanele asigură o bună izolare termică, păstrând căldura în interior în timpul sezonului rece și păstrând răcoarea în interior în timpul verii. Aceasta poate duce la o reducere semnificativă a costurilor cu încălzirea sau aerul condiționat, în funcție de climă.
 • Izolare fonică: Închiderea terasei cu termopane poate reduce zgomotele exterioare, cum ar fi traficul rutier, copiii care se joacă sau alte surse de zgomot nedorit. Acest aspect îmbunătățește calitatea vieții interioare, asigurând un mediu mai liniștit și relaxant.
 • Protecție împotriva intemperiilor: Termopanele oferă o barieră eficientă împotriva ploii, vântului și zăpezii, protejând astfel interiorul terasei și mobila de deteriorare și uzură cauzate de factorii meteo.
 • Extinderea spațiului locuibil: Prin închiderea terasei, veți obține un nou spațiu interior, care poate fi utilizat în diferite moduri – o cameră suplimentară, o zonă de relaxare, un birou sau o zonă de luat masa.
 • Creșterea valorii proprietății: O terasă închisă și utilată corespunzător poate crește valoarea locuinței, deoarece oferă un beneficiu suplimentar pentru viitorii cumpărători sau chiriași.
 • Protecție împotriva insectelor: Prin închiderea terasei cu termopane, veți preveni intrarea insectelor și a altor dăunători în interior, ceea ce vă permite să vă bucurați de terasă fără grija acestora.
 • Aspect estetic: Termopanele pot fi personalizate în diferite stiluri și culori pentru a se potrivi aspectului general al casei. Acest lucru poate îmbunătăți aspectul exterior al locuinței și poate oferi un aspect unitar și bine închegat.

Înainte de a închide terasa cu termopane, asigurați-vă că verificați cerințele locale de construcție și că vă familiarizați cu eventualele restricții sau autorizații necesare pentru a efectua această modificare. În plus, este important să apelați la un specialist în închideri cu termopane pentru a asigura o montare corectă și de calitate.

Închiderea corectă a unei terase cu termopane din aluminiu începe de la stadiul de proiectare a imobilului.

Închiderea unei terase cu termopane din aluminiu începe ideal de la stadiul de proiectare a imobilului sau măcar de la faza de planificare a amenajării terasei. Acest lucru asigură o integrare mai bună a elementelor de închidere cu restul construcției și permite obținerea unui rezultat estetic și funcțional optim.

Iată câteva aspecte importante de luat în considerare la proiectarea și închiderea terasei cu termopane din aluminiu:

 • Mărimea și forma terasei: Este important să determinați mărimea și forma terasei în funcție de necesitățile și dorințele utilizatorilor. Dimensiunile terasei vor influența designul și dimensiunile termopanelor.
 • Orientarea geografică: Luați în considerare orientarea terasei și direcția predominantă a vânturilor. Astfel, puteți decide asupra locului potrivit pentru uși și ferestre termopan, pentru a maximiza izolarea termică și pentru a proteja terasa de influența directă a elementelor naturii.
 • Stilul arhitectural al imobilului: Alegeți termopane din aluminiu care să se potrivească stilului general al imobilului. Astfel, se va crea o imagine unitară și estetică a clădirii.
 • Tipuri de deschideri: Luați în considerare ce tipuri de uși și ferestre termopan doriți să utilizați pentru închiderea terasei. Puteți opta pentru uși glisante, uși pliabile sau uși cu deschidere tip batantă, în funcție de spațiul disponibil și de preferințele estetice.
 • Izolare termică și acustică: Asigurați-vă că termopanele selectate oferă o bună izolare termică și acustică, pentru a crea un mediu confortabil și liniștit în interiorul terasei.
 • Protecție solară: Luați în considerare utilizarea de sticlă cu protecție solară pentru a reduce încălzirea excesivă a terasei în zilele fierbinți de vară.
 • Deschidere facilă și sigură: Asigurați-vă că ușile și ferestrele termopan se deschid ușor și că au sisteme de închidere sigure pentru a preveni accesul neautorizat.
 • Luminator aluminiu cu sticlă securizată: Sticla securizată și cadrele din aluminiu pot oferi protecție împotriva ploii, zăpezii și altor condiții meteo extreme, menținând în același timp o conexiune vizuală cu exteriorul. Poate reduce dependența de iluminatul artificial pe timpul zilei și poate aduce beneficii pentru sănătate și bunăstare
 • Montaj de calitate: În final, este important să angajați profesioniști calificați pentru montajul corect al termopanelor. Un montaj defectuos poate duce la pierderi de căldură sau scurgeri de apă și poate afecta funcționalitatea și durabilitatea închiderii.

Implicarea unui arhitect sau a unui specialist în închideri cu termopane din aluminiu încă din stadiul de proiectare a imobilului poate asigura o soluție eficientă și bine pusă la punct pentru închiderea terasei cu termopane din aluminiu.

Vă recomandăm portofoliul și oferta noastră de închideri terase.

NOUTĂȚI

Dacă doriți să obțineți un preț echitabil pentru tâmplăria de aluminiu, discutați cu un specialist în tâmplăria de aluminiu. Avem deja câțiva ani de când ne confruntăm cu un deficit acut de personal. Primele discuții au vuzat personalul cu un…

Căutați un model de terasă din lemn închisă cu sticlă? Unde căutați? În comunități pasionate de tâmplărie din lemn? În rândul prietenilor? Sau în comunități în care puteți întâlni tâmplari profesioniști deschiși către noi oportunități. Acest articol se adresează persoanelor…

Fațadele ventilate sunt sisteme arhitecturale utilizate în construcții pentru a îmbunătăți performanța termică, estetică și funcționalitatea clădirilor. Fațadele ventilate constau într-un sistem de învelitoare exterioară, denumită fațadă ventilată, care este atașată la structura de bază a clădirii printr-un sistem de…

Compartimentarea interioară cu tâmplărie din aluminiu este din ce în ce mai des întâlnită la casele / vilele particulare, nu doar la sediile de firme. Compartimentarea interioară temporară oferă proprietarilor de case particulare mai multă flexibilitate și control asupra spațiului…

În situația în care intenționați să vă construiți un imobil nou sau să renovați unul deja existent, vă recomandăm să ne contactați încă din stadiul de proiect pentru a vă transmite lista cu cerințele tehnice necesare pentru ca montajul tâmplăriei…

Rezistența tâmplăriei din aluminiu la condițiilor dure de expunere la razele solare intense se datorează anumitor caracteristici cheie. Când alegeți tâmplăria din aluminiu pentru o expunere ridicată la soare, există câteva caracteristici și aspecte pe care ar trebui să le…