De ce să alegeți pergole pentru acoperirea teraselor și balcoanelor
29.03.2023

Pergolele pot fi o investiție excelentă pentru terasa sau balcoanele dvs. Vă pot oferi un spațiu de umbră confortabil în timpul zilelor fierbinți de vară și o protecție suplimentară în timpul zilelor ploioase.

Pergolele pot avea diferite configurații, dar în general, acestea sunt formate dintr-un cadru fix și un sistem de lamele mobile care permit ajustarea gradului de umbrire și de protectie împotriva ploii, astfel încât să se potrivească cu preferințele și nevoile utilizatorilor. De asemenea, ele pot fi un element estetic atractiv, care poate imbunatati aspectul general al proprietatii. Exista o varietate de stiluri si modele de pergole disponibile, ceea ce permite proprietarilor sa gaseasca o optiune care se potriveste cu aspectul general al imobilului lor.

A. Sistem complet de pergole, cu lamele fixe, pentru o umbrire eficientă și pentru îmbunătățirea aspectului zonei înconjurătoare.

pergole terase balcoane

B. Sistem de pergole cu lamele orientabile pentru reglarea umbririi solare și protecție la ploaie, ideale pentru a transforma un spatiu deschis într-un loc plăcut și confortabil.

pergole terase balcoane

Iată care sunt principalele avantaje ale unei pergole:

Protecție împotriva razelor solare
Una dintre cele mai mari avantaje ale unei pergole în timpul verii este protecția împotriva razelor solare. O pergolă acoperită cu o pânză sau cu plante oferă o umbră plăcută și protejează împotriva arsurilor solare. Protecția împotriva razelor solare este una dintre cele mai importante funcții ale pergolelor în timpul verii.

O pergolă acoperită cu o pânză sau cu plante poate bloca razele solare nocive, protejându-te de arsurile solare și de alte probleme asociate cu expunerea excesivă la soare.

Atunci când alegi o pergolă pentru protecția împotriva razelor solare, este important să ții cont de câtă umbră ai nevoie și în ce moment al zilei, astfel încât să poți alege o pergolă cu o pânză care să ofere suficientă protecție solară în locurile unde petreci mai mult timp.

Răcește natural

O pergolă poate ajuta la răcirea naturală a spațiului de exterior, deoarece umbra și aerul curgător creează o temperatură mai plăcută decât într-un spațiu fără umbră. O pergolă contribuie la răcirea naturală a unei terase prin reducerea expunerii directe la soare și prin crearea unui flux de aer natural.

Pergolele sunt de asemenea adesea folosite pentru a sprijini creșterea plantelor cu tulpini răsucite, precum iederă sau viță-de-vie. Acestea pot oferi o umbră suplimentară și pot reduce temperatura prin procesul de evapotranspirație.

Crește confortul

Datorită protecției împotriva razelor solare și a răcirii naturale, o pergolă poate crește confortul în exterior, permițând petrecerea timpului afară în condiții mai plăcute.

Pentru a maximiza confortul pe terasa dvs. cu o pergolă, puteți încerca următoarele sugestii:

  • Adăugați materiale de umbrire: În cazul în care pergola nu oferă suficientă umbrire, puteți adăuga materiale de umbrire precum panouri din plasă sau plăci din lemn deasupra ei. Acest lucru va ajuta la blocarea razelor directe ale soarelui și la crearea unei umbre mai plăcute.
  • Plantați plante cățărătoare: Adăugarea de plante cățărătoare precum vița-de-vie sau iederă pe pergolă poate oferi, de asemenea, o umbrire naturală și un aer mai proaspăt.
  • Încorporați iluminatul adecvat: Iluminarea poate fi, de asemenea, importantă pentru confortul pe terasa dvs. Puteți adăuga lămpi de exterior pentru a crea o atmosferă plăcută în timpul serii.
  • Adăugați mobilier confortabil: Alegeți mobilier de terasă confortabil, cu perne moi și rezistente la apă. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de terasa dvs. într-un mod relaxat și confortabil.
  • Instalați un sistem de răcire: În cazul în care locuiți într-o zonă cu temperaturi extreme de vară, puteți instala un sistem de răcire precum un ventilator sau un sistem de brumizare.

Creează un spațiu de relaxare

Transformarea unei terase într-un spațiu de relaxare poate fi o sarcină ușoară sau dificilă, în funcție de mărimea terasei și de stilul pe care doriți să îl creați.

O pergolă poate fi folosită pentru a crea un spațiu de relaxare confortabil și intim în curtea sau grădina d-voastră, unde vă puteți relaxa, citi o carte sau petrece timp cu familia și prietenii.

O terasa acoperită cu o pergolă poate fi un loc ideal pentru a lua masa, a petrece timp cu prietenii sau pentru a citi o carte într-un mediu confortabil.

Oferă intimitate

În zonele mai aglomerate, unde au fost aprobate construcții cu mai multe etaje în imediata apropiere, pergolele au și rol de protecție a intimității.

Pergolele pot oferi o anumită protecție a intimității, dar aceasta depinde de designul și amplasarea acestora. Dacă pergola este construită în așa fel încât să blocheze vederea din exterior, din lateral sau de sus, prin folosirea unor materiale opace sau a unor plante care cresc pe lamelele mobile, aceasta poate oferi un grad ridicat de intimitate. Amplasarea pergolei într-o zonă izolată sau la o distanță suficientă de alte proprietăți poate contribui la asigurarea intimității. Chiar dacă pergolele nu pot oferi o protecție completă împotriva privirilor indiscrete ele sunt recomandat de către arhitecții profesioniști, arhitecți care își bazează deciziile inclusiv pe potențialul de dezvoltare imobiliară din zona în care locuiți.

Crește valorea proprietății

Acoperirea cu o pergolă a terasei și a balcoanelor unei proprietăți îi poate crește valoarea datorită avantajelor oferite și a aspectului estetic plăcut pe care îl poate crea.

Pergolele sunt utile și din punct de vedere funcțional deoarece ajută la protejarea terasei împotriva intemperiilor și pot ajuta la reducerea expunerii la soare în timpul verii. Aceste beneficii pot face ca proprietatea să fie mai atractivă pentru potențialii cumpărători sau chiriași, ceea ce poate duce la o creștere a valorii imobilului.

Pergole fixe și bioclimatice pentru terase și balcoane

pergole terase balcoane

Acum puteți alege una dintre posibilități multiple de sisteme de umbrire retractabil sau cu lamelele orientabile automatizate din aluminiu, pliabile sau din țesut conceput și patentat pentru sistemele pliabile. Acestea au devenit o realitate și o necesitate pentru aproape toate ambientele externe. Vă propunem o gamă diversificată de produse ce formează acoperișul pergolei casei d-voastre – un produs solicitat tot mai des de către clienții noștri. Putem personaliza orice model de ambient.

Vă recomandăm portofoliul și oferta noastră de pergole: Pergole fixe și bioclimatice.

Recomandări recente

Plantarea gazonului natural în curți are o serie de beneficii atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană. absorbția apei: gazonul permite pătrunderea apei în sol, contribuind astfel la reducerea riscului de inundații prin absorbția și drenarea eficientă a apei…

Asigurați-vă că sistemul anterior de tâmplărie a fost montat corect înainte să comandați sistemul nou de tâmplărie din aluminiu. Acest articol este dedicat persoanelor care au cumpărat o casă prevăzută cu un sistem de tâmplărie mai puțin performat și doresc…

O casă sau cabană în forma literei A poate fi o alegere îndrăzneață și atrăgătoare pentru cei care caută un design unic și distinctiv. Cu planificare atentă și execuție precisă, această structură poate deveni un cămin confortabil și estetic plăcut….

Datorită gamei foarte largi de opțiuni existente în domeniul tâmplăriei de aluminiu, noi întocmim ofertele de preț personalizate doar în baza unui tablou de tâmplărie corect și complet. Una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite la persoanele care compară ofertele…

Dacă sunteți în căutarea unui birou de arhitectură specializat în proiecte moderne de construcții civile sau comerciale, este important să căutați un birou cu o experiență relevantă în acest domeniu. Alegerea unui birou de arhitectură specializat în proiecte moderne de…

Tâmplăria unei case este o componentă esențială atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Tâmplăria se referă la pereți, ferestre, uși, balcoane, terase, obloane, pergole și alte elemente similare care sunt instalate în structura unui imobil. Funcționalitatea unei…