Susținerea naturii urbane este esențială pentru o comunitate sănătoasă, pentru mediul înconjurător și pentru bunăstarea noastră generală. Pe măsură ce orașele devin din ce în ce mai populate și dezvoltate, promovarea naturii în mediul urban devine o prioritate crucială.
Păstrarea unui echilibru în ecosistem prin promovarea naturii urbane are un impact semnificativ asupra controlului natural al dăunătorilor, ceea ce duce la reducerea necesității utilizării excesive de pesticide.
Acest proces se bazează pe conceptul de control biologic al dăunătorilor, unde se utilizează organisme vii pentru a controla populațiile dăunătoare într-un mod natural și sustenabil. Promovarea naturii urbane și a controlului biologic al dăunătorilor contribuie la reducerea utilizării excesive de pesticide, având un impact pozitiv asupra sănătății ecosistemelor și a biodiversității.
Natură urbană este crucială pentru dezvoltarea sustenabilă a unui oraș.
Ne-am obișnuit să ne detașăm de responsabilitățile ce presupun un minim de efort fizic sau disconfort. Strânsul frunzele din curte este pentru alții. Seara, când ajungem acasă, dorim să ne relaxăm în fața monitoarelor. Hrănitoarele pentru păsări sunt pentru cei dispuși să-și spele zilnic mașinile. Autoturismele noastre sunt impecabile. Vă recomandăm să reflectați puțin asupra distanțării de natură și de activitățile care implică o conexiune directă cu mediul înconjurător. Grădinile și curțile individuale pot forma un mozaic de spații verzi care se conectează cu parcurile și alte spații publice, creând coridoare ecologice în orașe.
Vă recomandăm să începem să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a dispune fiecare dintre noi de o suprafață minimă de spațiu verde indiferent de cost și disconfort.
Dezvoltarea naturii urbane la nivel de proprietate individuală favorizează îmbunătățirea interacțiunii sociale și a coeziunii comunitare. Totodată, împreună, ne vom crește valorea de piață a imobilelor datorită apropierii acestora de spații verzi.